انواع فلاش در دوربین ها و مقایسه فلاش ها :
همانطور که می دانید پایه اصلی عکاسی بر نور است . بطور کلی فلاش ها برای نورپردازی استفاده می شوند که نورپردازی تعاریف و موارد استفاده ی مختلفی می تواند داشته باشد. بطور مثال در جایی که نور محیط کم است و شما نیاز به نور بیشتر دارید می توانید از فلاش استفاده کنید، یا در محیطی که نور کافی وجود دارد اما ترکیب نور و توزیع آن دلخواه شما نیست یا جایی که می خواهید تمرکز نوری بیشتری بر سوژه مورد نظر داشته باشید و …
فلاش رایج ترین ، قابل حمل ترین و قابل کنترل ترین منبع نورپردازی مصنوعی است که استفاده صحیح از آن در ایجاد تصویری خوب عکاس را یاری میدهد. از طرفی استفاده نا آگاهانه و اشتباه از آن ظاهری زننده و ناخوشایند به عکس میدهد.
بخش های تشکیل دهنده فلاش:
– یک منبع انرژی
– یک مبدل که جریان الکتریسیته را به ولتاژ بسیار بالا (300 ولت یا بالاتر ) تبدیل می کند
– یک خازن که این انرژی ولتاژ بالا را ذخیره کرده و در زمان شلیک فلاش این انرژی را تخلیه می کند
– یک لامپ مدلینگ که در کمتر از 1/10.000 ثانیه با استفاده از انرژی ذخیره شده انفجار نوری ایجاد می کند، قدرت این انفجار نوری که در واقع قدرت و برد فلاش را تعیین میکند توسط یک عدد راهنما ( Guide number) بیان میشود . هرچه عدد راهنما بیشتر باشد، برد و قدرت فلاش بیشتر است . عدد راهنما در فلاشهای داخل بدنه دوربینهای کمپاکت بین 4 تا 6 ، در فلاشهای داخل بدنه دوربینهای SLR بین 13تا 16و در فلاشهای بیرونی بین 24 تا 50 متر است. بنابراین قدرت و برد فلاش دوربینهای کمپاکت بسیار محدود است که باعث افت کیفیت عکس میشود.
بطور کلی فلاش ها به دو نوع فلاش های سرخود Internal یا Built in Flash و فلاش های خارجی External تقسیم می شوند که هر کدام در انواع مختلفی وجود دارند.
فلاش های سرخود Internal یا Built in Flash
فلاش هایی هستند که در درون دوربین تعبیه شده اند. شما امکان جدا کردن اینگونه فلاش ها را از دوربین ندارید و فقط می توانید گزینه ی استفاده از آنرا در دوربین خود غیرفعال کنید.
بطور کلی ساختار این فلاشها به گونه ای است که شدت نوردهی و زمان نوردهی شان قابل تنظیم نیست یعنی برای تمام عکسها با شدت و زمان خاصی تخلیه نور انجام می شود. همین نکته یکی از دلایل کامل نبودن اینگونه فلاش هاست چرا که ممکن است در مواقعی ، نیاز به نور بیشتری برای روشن کردن محیط داشته باشید که از توان این فلاش ها خارج است.
فلاش های خارجی External
سازندگان و طراحان دوربین های عکاسی بعد از مواجه شدن با معایب استفاده از فلاش های داخلی به فکر ساختن فلاش های حرفه ای افتادند که خواسته های عکاسان را تا حد زیادی برآورده کند. در ساخت این نوع فلاش ها ، سعی شده بود که تمام معایب فلاش های داخلی برطرف شود ولی هنوز هم مشکلاتی وجود داشت. یکی از مشکلات اساسی محاسبات تخصصی است. یعنی برای سرعت فلاش، مقدار نوردهی و هماهنگی آنها با سرعت شاتر و اندازه ی دیافراگم نیاز به دانش و تجربه ی بالایی است که حتی عکاسان حرفه ای هم گاهی دچار خطا می شوند. پارامتر اصلی که باید در محاسبه درنظر گرفته شود نور محیط است که نمی توان عدد دقیقی از آن پیدا کرد پس چه بهتر که فلاش ها این کار را انجام دهند، به همین جهت طراحان به فکر افزودن امکانات دیگری به این نوع فلاش ها افتادند که امروزه با نام فلاش های TTL شناخته می شوند.
فلاش های TTL
فلاش های TTL همان فلاش های خارجی هستند که با تکنولوژی جدیدتری ساخته و عرضه می شوند. یعنی نسل سوم فلاش ها .
این نوع فلاش ها بر روی دوربین هایی نصب می شوند که با این سیستم هماهنگ شده باشند که تقریبا تمامی دوربین های امروزی دارای این قابلیت می باشند.
این سیستم با تکنولوژی TTL (Through The Lens) یعنی ” از طریق لنز” اطلاعات نوری خوانده شده توسط لنز را در محاسبات خود وارد می کند که منجر به کم کردن محاسبات پیچیده و وقت گیر و همچنین بالارفتن دقت فلاش زدن می شود. این فلاشها به کمک اتصالاتی که از طریق کفشک فلاش با بدنه دوربین برقرار میکنند، اطلاعات مربوط به میزان نور ورودی به دوربین را از نورسنج دوربین دریافت کرده، برونده خود را تنظیم میکنند ( تکنولوژی ( TTL (Through The Lens یعنی ” از طریق لنز” ) بنابر این نوع لنز مورد استفاده و یا سرعت انتخاب شده نمیتواند برونده فلاش را دچار خطا کند.
لینک های مرتبط:
انواع فلاش در دوربین ها و مقایسه فلاش ها
کاربردهای اینورتر ایرانی جنسیس در عکاسی ( مبدل برق باطری خودرو به برق شهری )