آموزش عکاسی با فلاش :

 

1- عکاسی با فلاش شامل دو سیستم نوردهی مجزاست : یکی نور محیط و دیگری نور فلاش.

هنگامی که شاتر باز است، هم نور محیط و هم نور فلاش به حسگر می رسند. هرچه سرعت شاتر بیشتر و روشنایی محیط کمتر باشد ، نورفلاش غالب و نور محیط کم اثرتر میشود و بالعکس. بنابراین در محیط تاریک، تنها نور فلاش است که میزان روشنایی و سرعت عکاسی را تعیین می کند و سرعت شاتر بدون تاثیر خواهد بود.

 

2- سرعت شاتر در میزان روشنایی عکس بی تاثیر است : همانطور که ذکر شد، فلاش در کمتر از 1/10.000 ثانیه نور خود را ساطع می کند یعنی شروع و پایان نوردهی فلاش در زمانی است که شاتر همچنان باز است.

این ویژگی فلاش باعث میشود ، حتی با انتخاب سرعت پایین شاتر ، مدت زمان نوردهی بسیار پایین بماند و سرعت عکاسی معادل سرعت تخلیه فلاش شده و سوژه در حال حرکت منجمد شود.

 

3- میزان تاثیر نور فلاش برسوژه، دقیقا تحت تاثیر فاصله سوژه تا فلاش است : با 2 برابر شدن فاصله، میزان نوری که به سوژه می رسد به میزان 1/4 کاهش میابد و برای نوردهی مناسب سوژه بایستی قدرت فلاش 4 برابر شود ( ویا از 2 استاپ دیافراگم بازتر و یا 2 استاپ حساسیت بیشتر استفاده کرد )

 

4- سیستم خود تنظیم فلاش از طریق تغییر میزان برونده فلاش عمل می کند و تاثیری بر متغیرهای قابل تنظیم دوربین ندارد : این بدان معناست که چنانچه دوربین در هریک از حالت های Shutter priority، Aperture priority و یا Program قرار داده شود، تنظیم سرعت شاتر، دیافراگم و یا هردو تنها برحسب روشنایی محیط انجام می گیرد و وجود یا عدم وجود فلاش تاثیری بر این تنظیمات ندارد. بنابر این بهتر است از Exposure compensation و یا حالت Manual استفاده شود.

 

5- این قانون تنها در دوربین های دارای شاتر مکانیکی و آینه هستند (دوربین های SLR ) صادق است : هر دوربین SLR دارای سرعت مشخصی است که حداکثر تا آن سرعت خاص، فلاش قادر است با زمان باز بودن شاتر هماهنگ شود. به این سرعت، سرعت هماهنگی فلاش (flash X synchronize speed ) میگویند. در بالاتر از این سرعت، قسمتهایی از عکس در سایه ی شاتر یا آینه قرار گرفته تاریک می ماند. برای پیشگیری از چنین اتفاقی، فلاش های جدید به عملکردی بنام High speed synchronize مجهز شده اند. در High speed synchronize ، فلاش نور خود را در چند مرحله سریع و متوالی  تخلیه میکند تا نهایتا یکی از آنها با زمان باز بودن شاتر هماهنگ شود. این تخلیه چند مرحله ای باعث افت قدرت موثر و برد فلاش می شود.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

مطالب مرتبط:

انواع فلاش در دوربین ها و مقایسه فلاش ها

راهنمای خرید فلاش استودیویی

کاربردهای اینورتر ایرانی جنسیس در عکاسی ( مبدل برق باطری خودرو به برق شهری )

آموزش عکاسی با فلاش

تکنیک های عکاسی با فلاش

 راهنمای انتخاب اینورتر ( مبدل برق )

چرا اینورتر جنسیس؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینورتر جنسیس

به کانال تلگرام ما بپیوندید

پیوستن به کانال خروج